În acest articol voi detalia Top 10 Cel mai bun Espressor din 2023. Dacă ești interesat să achiziționezi un espressor, dar te confrunți cu dificultăți în alegere, acest material îți va fi de real ajutor. Nu doar vei găsi în cele ce urmează o listă a espressoarelor recomandate, ci vei beneficia și de o prezentare detaliată a fiecărui aparat în parte.

Scopul meu constă în furnizarea cititorului cu cât mai multe informații pertinente, astfel încât acesta să poată lua o decizie informată în ceea ce privește alegerea unei mașini de cafea. Am avut ocazia de a testa personal aceste espressoare pe parcursul mai multor zile pentru a putea împărtăși cu voi păreri autentice despre fiecare dintre ele.

🔍Vezi top 10 cu cele mai vandute espressoare anul acesta

Dacă ești pasionat de gustul unui espresso autentic servit acasă sau la birou, ai două căi de urmat: poți opta pentru un aparat de cafea tradițional semi-automat cu râșniță încorporată sau poți alege un espressor automat. În cazul în care te decizi pentru espressorul tradițional semi-automat, vei avea ocazia să-ți dezvolți abilitățile de barista.

În schimb, dacă preferi un espressor care să pregătească cafeaua de unul singur, printr-o simplă apăsare de buton, atunci varianta ideală pentru tine este un espressor automat.

Espressor cu sistem manual de spuma sau automat?

În lumea espressoarelor, cele două tipuri principale sunt reprezentate de cele cu sistem manual de spumare a laptelui și cele cu sistem automat de spumare a laptelui. Diferența fundamentală între acestea rezidă în prezența baghetei de abur la aparatele standard cu sistem manual de spumare a laptelui, ceea ce presupune ca utilizatorul să fie responsabil de spumarea și adăugarea laptelui.

Aparatele cu funcție de spumare automată a laptelui se ocupă de toate etapele, inclusiv spumarea și turnarea laptelui, astfel că utilizatorul trebuie doar să apese un buton.

Ambele tipuri de aparate au avantaje și dezavantaje. Cea mai notabilă virtute a aparatelor complet automate este simplitatea lor de utilizare, eliminând necesitatea oricărui efort din partea utilizatorului pentru a savura un espresso delicios. Pe de altă parte, aparatele semi-automate sunt mai accesibile din punct de vedere financiar și conferă utilizatorului un mai mare control asupra calității băuturilor cu lapte.

🔍 catalog online: oferte cu espressoare pana la 500 de lei

Notă: Catalogul de mai sus conține probabil cele mai bune oferte la espressoare din România. Vă recomand să vizitați catalogul, deoarece multe modele sunt reduse temporar, iar altele revin la prețul inițial. Actualizările constante ale prețurilor ar face dificilă prezentarea acestora aici.

Cu puțină practică, oamenii pot crea o băutură cu lapte delicioasă. Există unele dintre cele mai bune espressoare „one touch” care produc cappuccino-uri delicioase printr-o simplă apăsare de buton. Cu toate acestea, până în prezent, încă nu am întâlnit un aparat care să poată realiza un flat white cu adevărat excelent.

Cele mai bune espressoare 🌟

Să trecem în revistă care sunt cele mai bune espressoare în funcție de diferiți indicatori, cum ar fi preț, funcții, calitatea aromei, marcă și altele.

De’Longhi Magnifica ESAM4200S

Caracteristici

 • Preparare simplă a cafelei printr-o singură atingere de buton (doar pentru cafea, nu și pentru băuturile cu lapte);
 • Rezervor de apă detașabil cu o capacitate generoasă de 1.8 litri;
 • 14 trepte de reglare a granulației cafelei, permitând personalizarea gustului;
 • Tavă de picurare spațioasă pentru colectarea cafelei preparate;
 • Sistem automat de clătire pentru menținerea igienei și funcționării optime a aparatului.

Acest espressor, De’Longhi Magnifica ESAM4200S, a fost unul dintre cele mai căutate modele automate, atrăgând atenția multor potențiali cumpărători. Cu toate acestea, aceștia doresc să afle în detaliu avantajele și dezavantajele acestui aparat înainte de a face achiziția.

Avantajele utilizării espressorului De’Longhi Magnifica ESAM4200S:

 1. Macină boabele de cafea proaspete: Cu o râșniță încorporată, acest espressor oferă posibilitatea de a pregăti cafea din boabe proaspete, asigurând astfel o experiență autentică și plăcută acasă.
 2. Personalizarea cafelei: Panoul de control simplu de utilizat permite personalizarea tăriei și cantității cafelei, astfel încât să poți obține exact băutura dorită.
 3. Dublă funcționalitate: Aparatul permite prepararea a două cafele simultan sau încălzirea apei pentru ceai printr-o simplă atingere de buton, fiind astfel versatil în utilizare.
 4. Spumă de lapte tradițională: Aparatul produce o spumă de lapte netedă și mătăsoasă, potrivită pentru crearea unor băuturi delicioase, precum Cappuccino, Caffe Latte sau Latte Macchiato.

Aceste caracteristici aduc un plus semnificativ în experiența cafelei acasă.

Pentru a face spumă de lapte tradițională, aparatul utilizează o baghetă panarello, un element comun la majoritatea espressoarelor. Această baghetă simplifică procesul de spumare a laptelui, dar limitează controlul asupra texturii spumei rezultate. Prin urmare, vei obține, de obicei, o spumă de lapte fermă, specifică cappuccino-ului.

Cu toate acestea, singurul espressor echipat cu o baghetă panarello pe care l-am folosit și care oferă posibilitatea de a crea modele artistice din spuma de lapte în ceașca de cafea este De’Longhi Dedica EC685.

Observații:

De’Longhi Magnifica ESAM4200S se remarcă prin faptul că este unul dintre cele mai accesibile espressoare automate de pe piață. Cu toate că se încadrează într-o categorie de preț mai redusă, acest aparat reușește să ofere o calitate a cafelei comparabilă cu modelele mult mai costisitoare.

Acest espressor oferă la fel de multe opțiuni de măcinare precum unele espressoare De’Longhi mai scumpe, ceea ce reprezintă un avantaj notabil pentru cei care caută flexibilitate în prepararea cafelei.

Am avut o experiență pozitivă folosind ESAM4200S ca aparat principal pentru aproape o săptămână și am fost plăcut surprins de performanțele sale. Așa cum am menționat anterior, calitatea cafelei produsă de acest aparat este comparabilă cu cea a unor espressoare mult mai scumpe.

Este un espressor compact și atractiv din punct de vedere estetic. Bagheta de abur panarello produce o spumă de lapte cu o textură acceptabilă. Singurul aspect care ar putea deranja uneori este dificultatea în revenirea la aceleași setări, dar acest lucru nu reprezintă o problemă majoră pentru un aparat atât de accesibil din punct de vedere financiar.

De’Longhi Magnifica S ECAM 22

Caracteristici:

 • Rezervor de apă generos de 1.8 litri pentru o utilizare extinsă
 • Dozator de cafea reglabil, adaptabil pentru diferite dimensiuni de cești de cafea
 • Bagheta cu abur versatilă poate servi și ca robinet pentru apă fierbinte
 • Rășnița silențioasă oferă 13 setări de măcinare pentru o personalizare exactă
 • Espresso ușor de obținut prin simpla atingere a unui buton
 • Design atrăgător, ce se integrează perfect în orice bucătărie
 • Posibilitatea de a măcina boabe proaspete de cafea, datorită râșniței cu 13 setări de măcinare
 • Control asupra intensității cafelei prin simpla rotire a unui buton
 • Opțiunea de a selecta cafea scurtă sau lungă, în funcție de preferințe
 • Sistem Cappuccino care produce o spumă bogată pentru cappuccino și latte

Observații:

De’Longhi Magnifica S ECAM 22 reprezintă o opțiune cu preț puțin mai ridicat față de ESAM 4200S, dar vine cu o serie de funcționalități suplimentare, ceea ce îl face o alegere atractivă pentru cei care caută mai multă versatilitate într-un espressor.

Cu toate că numărul recenziilor disponibile pe internet este relativ mic, acestea sunt, în general, pozitive. Trebuie spus si faptul că există și câteva comentarii negative, în mare parte focalizate pe experiența cu furnizorul, mai degrabă, decât pe performanța aparatului în sine.

Espressorul Gaggia Brera GES-1BRERA-GRY

Caracteristici:

 • Dimensiuni compacte: 26.5 x 31.5 x 44.7 cm, pentru economisirea spațiului în bucătărie
 • Sistem Thermoblock pentru prepararea rapidă a cafelei
 • Baghetă de abur versatilă, ce poate fi utilizată și ca robinet pentru apă fierbinte
 • Funcție de curățare automată pentru menținerea igienei
 • Ecran digital pentru acces facil la setările aparatului
 • Rezervor de apă detașabil cu o capacitate de 1.2 litri
 • Capacitate de boabe de cafea de 250 grame

Avantajele espressorului Gaggia Brera GES-1BRERA-GRY:

 • Design compact și elegant: Gaggia Brera este un aparat automat cu un aspect modern, ușor de integrat în orice bucătărie.
 • Personalizare ușoară: Aparatul oferă control asupra nivelului de măcinare și cantității de cafea utilizate în fiecare ceașcă, permițându-ți să-ți creezi băutura preferată.
 • Control asupra lungimii cafelei: Poți ajusta cu ușurință cantitatea de cafea din ceașca ta.
 • Popularitate: Gaggia Brera GES-1BRERA-GRY este unul dintre cele mai bine vândute espressoare automate de la Gaggia, ceea ce atestă calitatea sa.
 • Eficiență: Este un aparat relativ silențios, ușor de folosit, cu funcționare rapidă pentru spumarea laptelui.
 • Posibilitate de personalizare a texturii spumei: Dacă îndepărtezi bagheta panarello, dispui de o conductă de abur suficient de lungă pentru a funcționa ca o baghetă standard de abur.

Observații:

 • Limitări în setările de măcinare: Aparatul nu oferă la fel de multe opțiuni de măcinare precum alte modele, cum ar fi cele De’Longhi menționate anterior.
 • Pentru cei interesați de controlul exact asupra măcinării, acest espressor s-ar putea să nu fie alegerea ideală.
 • Calitatea espresso-ului: În ciuda calității sale, dacă aspiri la o cafea perfectă precum cea pregătită de un barista cu un espressor tradițional, nici măcar cele mai bune modele Sage SES980BSS și Sage SES990BSS nu vor putea să ofere aceeași experiență.

Espressorul Melitta SOLO & Perfect Milk

Caracteristici:

 • Preinfuzie automată pentru obținerea unui shot de espresso de calitate superioară
 • Design compact și elegant, ce adaugă un aspect rafinat oricărei bucătării
 • Ușurință în curățare și întreținere
 • Sistem Cappuccinatore, pentru o băutură de cafea cu lapte savuroasă
 • Interfață simplă și intuitivă pentru o utilizare facilă
 • Reglajele de tărie și dimensiune a măcinăturii permit personalizarea aromei cafelei
 • Dozator de cafea reglabil în funcție de dimensiunea ceștilor, inclusiv funcția „double cup” pentru a prepara două cești simultan
 • Ușurință în curățare, cu o unitate detașabilă ce poate fi clătită sub apă și notificări pentru întreținere

Avantajele utilizării espressorului Melitta SOLO & Perfect Milk:

 • Performanță excelentă: Melitta SOLO & Perfect Milk reușește să îmbine tehnologia cu designul pentru a oferi o cafea cu un gust excepțional, rapid și fără efort.
 • Ușurință de utilizare: Panoul de control intuitiv face ca prepararea cafelei să fie o experiență plăcută. Există programe speciale pentru diverse tipuri de cafea, iar tăria cafelei poate fi ajustată la preferința fiecăruia.
 • Control asupra băuturilor cu lapte: Cu sistemul Cappuccinatore, poți personaliza cantitatea de lapte și textura spumei pentru a obține băutura perfectă.
 • Aroma cafelei subtilă: Sistemul de extragere a aromei umezește cafeaua proaspăt măcinată în prealabil, eliberând astfel aromele subtile ale cafelei. Reglajele pentru tărie și dimensiunea măcinăturii permit obținerea unei cafele personalizate.
 • Versatilitate: Dozatorul de cafea reglabil în funcție de dimensiunea ceștilor permite prepararea atât a unui espresso, cât și a unui latte macchiato. Funcția „double cup” permite pregătirea a două cești simultan.
 • Ușurință în întreținere: Unitatea detașabilă și notificările pentru curățare și detartrare fac întreținerea rapidă și convenabilă.
 • Aplicația Melitta Companion: Cu această aplicație, vei primi sfaturi și trucuri pentru a-ți îmbunătăți experiența cu espressoarele Melitta. De asemenea, primești instrucțiuni pas cu pas pentru întreținere.

Melitta SOLO & Perfect Milk reprezintă o alegere excelentă pentru cei care caută calitate, ușurință de utilizare și un design atractiv într-un espressor.

Observații:

Melitta SOLO & Perfect Milk este un espressor accesibil care oferă spumare automată a laptelui, și este printre cele mai convenabile espressoare care realizează această funcție. Având în vedere prețul său, care este mai mic decât al modelului S ECAM 22 și puțin mai mare decât cel al modelului ESAM 4200S, acest espressor impresionează din punct de vedere al raportului calitate-preț.

Aparatul utilizează un sistem Cappuccinatore pentru a spuma laptele, eliminând necesitatea unei carafe separate pentru lapte. Acest lucru înseamnă că nu mai trebuie să păstrezi carafa de lapte în frigider și să o speli regulat – pur și simplu introduci bagheta Cappuccinatore în sticla de lapte, iar aparatul aspiră, spumează și toarnă laptele direct în ceașcă.

Cu toate acestea, din cauza folosirii sistemului Cappuccinatore, controlul asupra texturii laptelui este limitat. Dacă comoditatea primează pentru tine, acest aspect poate fi acceptabil.

Aparatul a strâns numeroase recenzii pe internet, deci este recomandabil să aloci timp pentru a le citi și a evalua avantajele și dezavantajele sale. Prin aceasta, vei putea să determini dacă Melitta SOLO & Perfect Milk este sau nu potrivit pentru tine.

Din recenzii, vei observa că există persoane care au întâmpinat probleme cu aparatul care a necesitat înlocuirea pieselor sau chiar a întregului espressor în timp.

Majoritatea criticilor se plâng de temperatura laptelui și calitatea spumei. Prin urmare, dacă aceste aspecte sunt importante pentru tine, Melitta SOLO & Perfect Milk s-ar putea să nu fie alegerea optimă.

Este important să reții că un espressor cu funcție automată de spumare a laptelui nu va oferi niciodată o spumă cu o textură la fel de bună precum cea realizată manual. Dacă preferi băuturile cu lapte și dorești o spumă de lapte de înaltă calitate, un espressor cu funcție manuală de spumare a laptelui poate fi alegerea mai potrivită.

Espressorul Gaggia Magenta Plus

Espressorul Gaggia Magenta Plus este dotat cu numeroase caracteristici avantajoase, făcându-l o alegere excelentă, mai ales pentru cei care apreciază cafelele cu lapte și acordă o importanță deosebită texturii laptelui.

Cu acest espressor, poți prepara până la 5 tipuri diferite de băuturi cu doar o simplă atingere de buton, inclusiv espresso, espresso lung, cafea, caffe americano și apă fierbinte.

Bagheta de abur din oțel inoxidabil este extrem de versatilă, permițându-ți să spumezi laptele în diferite recipiente și să obții întotdeauna o spumă de lapte de calitate superioară. De asemenea, furnizează apă fierbinte pentru prepararea ceaiului.

Interfața cu ecran tactil color asigură o experiență de utilizare simplă, cu instrucțiuni clare pentru pregătirea băuturilor și pentru procedurile de curățare.

Tava din oțel inoxidabil permite poziționarea corectă a ceștilor pentru a obține întotdeauna un espresso cu un strat uniform de cremă.

Râșnița de cafea din ceramică oferă 5 opțiuni de măcinare, permițându-ți să personalizezi aroma cafelei, de la o măcinare fină pentru un gust puternic, până la una mai grosieră pentru o cafea mai ușoară.

Funcția Optiaroma îți oferă control asupra intensității aromei, permițându-ți să creezi băuturi pe bază de cafea personalizate, ajustând cantitatea de cafea măcinată pentru fiecare ceașcă.

Funcția de preinfuzie automată contribuie la obținerea unui espresso perfect.

Unitatea de preparare detașabilă dozează cantitatea corectă de cafea măcinată pentru fiecare băutură și poate fi ușor curățată sub un jet de apă.

Boilerul Quick Heat asigură obținerea rapidă a băuturilor fierbinți datorită corpului din aluminiu și oțel inoxidabil, care atinge rapid temperatura dorită.

Dacă preferi cafelele cu lapte și calitatea texturii laptelui reprezintă un aspect important pentru tine, atunci espressorul Gaggia Magenta Plus ar putea fi alegerea perfectă.

Espressorul Melitta Caffeo CI F630-101

Caracteristici:

 • Sistem automat de spumare a laptelui
 • Dislpay LCD Touchscreen color
 • Rezervor de apă – 1.8 litri
 • 2 duze de cafea
 • Dozator de cafea reglabil pentru căni de diferite dimensiuni
 • Curățare și detartrare automată
 • Controlul temperaturii

Espressorul Melitta Caffeo CI F630-101 pare să ofere o serie de caracteristici atractive care îl fac potrivit pentru cei care doresc să se bucure de băuturi cu cafea personalizate. Iată avantajele principale:

 1. Recipient de boabe cu 2 compartimente: Acesta este un aspect inovator care îți oferă posibilitatea de a alege între două tipuri de boabe de cafea, permițându-ți să prepari espresso-uri cu arome variate. Această caracteristică adaugă versatilitate și posibilitatea de a personaliza experiența ta cu cafeaua.
 2. Ușor de utilizat: Aparatul este conceput pentru a fi ușor de utilizat, ceea ce înseamnă că nu vei petrece mult timp învățând cum să-l folosești. Extrage rapid aroma din cafea, oferindu-ți băuturi proaspete și delicioase cu minimum de efort.
 3. Funcție de memorare „My Coffee”: Această funcție îți permite să-ți salvezi preferințele personale, astfel încât să poți prepara cafeaua preferată cu o singură atingere de buton. De asemenea, capacitatea de a salva mai multe profile de cafea este un avantaj semnificativ pentru cei care împart aparatul cu alți membri ai familiei sau colegi de casă.
 4. Design plăcut: Espressorul Melitta Caffeo CI F630-101 se remarcă printr-un design rafinat și elegant care poate completa aspectul oricărei bucătării. Este atât funcțional, cât și estetic plăcut.

Cu toate aceste avantaje, aparatul pare să ofere o experiență de cafea personalizată și accesibilă. Cu toate acestea, menționezi o observație legată de dimensiunile compartimentelor pentru boabele de cafea, ceea ce poate fi important de luat în considerare, mai ales pentru cei care preferă să folosească cafea proaspăt măcinată în fiecare zi.

În general, aparatul pare să fie o alegere excelentă pentru iubitorii de cafea care apreciază versatilitatea și simplitatea.

De’Longhi Eletta ECAM 45.760.W

Avantajele utilizării espressorului De’Longhi Eletta ECAM 45.760.W:

 1. Diversitatea băuturilor: Aparatul poate prepara 9 tipuri de cafea diferite printr-o simplă atingere de buton, ceea ce îți oferă o varietate largă de opțiuni pentru a satisface gusturile tale.
 2. Personalizarea cafelei: Poți ajusta temperatura și tăria cafelei, astfel încât să obții exact băutura pe care o preferi.
 3. Versatilitate pentru căni de diferite dimensiuni: Dozatorul de cafea are înălțime reglabilă, permițându-ți să folosești căni de diverse dimensiuni cu ușurință.
 4. Ecran tactil intuitiv: Interfața cu ecran tactil face utilizarea aparatului simplă și comodă.
 5. Rezervor de apă generos: Cu un rezervor de 2 litri, poți pregăti cafea fără a fi nevoit să reumpli rezervorul prea des.
 6. Preparare de calitate: Espressorul permite obținerea de cafele cu lapte cremoase și densă, ceea ce îți asigură experiența unei cafele premium.
 7. Două cești de espresso simultan: Poți pregăti două cești de espresso în același timp, fiind ideal pentru momentele când vrei să savurezi cafea alături de un prieten sau de o persoană dragă.
 8. Sistem de auto-curățare a carafei de lapte: Espressorul se ocupă de curățarea carafei de lapte, făcând întreținerea aparatului mult mai ușoară.
 9. Design elegant: Cu un design clasic italian și construcție din oțel inoxidabil, acest aparat se integrează perfect în orice bucătărie modernă.

Observații:

Deși majoritatea recenziilor sunt pozitive, unii utilizatori au menționat că băutura flat white preparată de acest aparat nu corespunde întotdeauna standardelor acestei băuturi, ceea ce poate fi de înțeles. Prepararea unui flat white autentic poate fi dificilă, chiar și în cele mai bune condiții, așa că rezultatul final poate varia în funcție de gusturile individuale și nivelul de experiență.

Dacă flat white este preferința ta, s-ar putea să vrei să optezi pentru un aparat cu sistem manual de spumare a laptelui pentru a obține rezultate mai precise.

Espressorul Sage SES880BSS

Avantajele utilizării espressorului Sage SES880BSS:

 1. Ecran tactil intuitiv: Aparatul dispune de un ecran tactil care simplifică procesul de preparare a cafelei, permițându-ți să personalizezi băuturile în funcție de preferințele tale.
 2. Variație de cafele personalizate: Poți alege dintre 6 tipuri de cafea personalizată, oferindu-ți o gamă variată de opțiuni de degustare.
 3. Setări de măcinare a cafelei: Cu 29 de opțiuni de măcinare a cafelei, ai control total asupra gustului și intensității cafelei tale.
 4. Preparare rapidă: Datorită sistemului inovator de încălzire ThermoJet, espressorul atinge rapid temperatura optimă în doar 3 secunde, permițându-ți să savurezi o cafea excelentă într-un timp scurt.
 5. Sistem manual de spumare a laptelui: Poți obține spumă de lapte densă și catifelată la fiecare ceașcă, personalizând textura și temperatură laptelui după preferințele tale.
 6. Ușurința utilizării: Aparatul este intuitiv și simplu de folosit, permitându-ți să salvezi setările preferate pentru a te bucura de aceeași cafea delicioasă de fiecare dată.

Observații:

Dacă dorești să experimentezi băuturi personalizate și să ai control total asupra procesului de preparare a cafelei, Sage SES880BSS este o alegere excelentă. Cu toate acestea, prețul poate fi un factor important. Dacă bugetul tău este limitat, poți lua în considerare variante mai accesibile din gama Sage sau alte mărci pentru a obține o experiență de cafea satisfăcătoare.

Espressorul Sage SES980BSS


Acest espressor Sage SES980BSS reprezintă cu siguranță o alegere excelentă pentru iubitorii de cafea, oferindu-le posibilitatea de a se bucura de băuturi de calitate superioară cu un nivel ridicat de personalizare. Iată avantajele și caracteristicile cheie ale acestui aparat:

Avantaje:

 1. Cafea de calitate superioară: Cu Sage SES980BSS, poți savura o cafea la fel de bună ca cea din cafeneaua preferată. Aparatul are capacități de măcinare, preparare și spumare a laptelui, oferindu-ți cafea cu o calitate remarcabilă.
 2. Râșniță de măcinare integrată: Râșnița conică integrată măcina, dozează și tamponează automat 22 de grame de cafea direct în portafiltru, asigurând un proces precis și consistent.
 3. Extragerea aromei perfecte: Boilerul dublu din oțel inoxidabil aduce apa la temperatura optimă pentru a extrage toată aroma din cafea, garantând un gust excelent.
 4. Spumă de lapte cu textură perfectă: Bagheta de abur oferă spumă de lapte de înaltă calitate și permite controlul temperaturii și texturii laptelui, astfel încât să poți personaliza băuturile pe bază de lapte.
 5. Diversitate de opțiuni: Aparatul dispune de 45 de setări de măcinare a cafelei, ceea ce îi conferă o gamă largă de posibilități de personalizare.
 6. Ecran LCD intuitiv: Ecranul LCD afișează toate informațiile de care ai nevoie pentru a pregăti cafea într-un mod simplu și eficient.
 7. One Touch Americano: Această funcție inovatoare oferă un espresso dublu urmat de apă fierbinte, pentru a crea un Americano la fel de ușor ca oricare altă băutură.

Observații:

Aparatul Sage SES980BSS este conceput pentru a oferi iubitorilor de cafea o alternativă excelentă la cafenele, punând accent pe personalizare și calitate. Cu toate acestea, merită menționat că, în continuare, un barista experimentat folosind un espressor tradițional poate obține un nivel înalt de calitate și complexitate în cafea, pe care poate fi dificil să-l reproduce un aparat automat. Totuși, pentru cei care doresc o soluție comodă și de înaltă calitate pentru cafea acasă, Sage SES980BSS este cu siguranță o alegere excelentă.

Espressorul Sage SES990BSS

Sage SES990BSS este cu siguranță un aparat de cafea modern și sofisticat care oferă o gamă extinsă de funcții și opțiuni de personalizare, făcându-l o alegere excelentă pentru iubitorii de cafea. Iată avantajele și caracteristicile cheie ale acestui espressor:

Avantaje:

 1. Personalizare a cafelei: Cu Sage SES990BSS, poți ajusta cu ușurință tăria cafelei, textura laptelui și temperatura pentru a obține exact cafeaua dorită. De asemenea, ai opțiunea de a salva aceste setări pentru a-ți simplifica procesul de preparare.
 2. Băuturi pre-programate: Aparatul oferă 5 băuturi pre-programate, inclusiv espresso, cafea lungă, latte, cappuccino și flat white, ceea ce îți permite să prepari rapid și ușor băutura preferată.
 3. Utilizare simplă: Ecranul tactil intuitiv face utilizarea aparatului ușoară și comodă, permițându-ți să prepari cafea de calitate fără prea mult efort.

Observații:

Sage SES990BSS este conceput pentru a satisface nevoile utilizatorilor care caută o experiență de cafea excelentă acasă, dar fără complexitatea espresssoarelor tradiționale. Acest aparat automat oferă ușurință de utilizare și personalizare, permițându-ți să te bucuri de cafea cu un gust perfect de fiecare dată. Desigur, prețul său este pe măsură, dar pentru mulți iubitori de cafea, investiția este justificată prin calitatea băuturilor pe care le oferă.

Cele mai bune espressoare din 2023

Aceasta este lista celor 10 cele mai bune espressoare de cafea din 2023. Trebuie să subliniez că toate aceste aparate se încadrează într-o categorie de prețuri mai ridicată. Cu toate acestea, ele sunt considerate cele mai bune din industrie și oferă performanțe de top.

Espressoarele automate pot prepara cafele delicioase pe care le poți savura acasă sau la birou. Prin alegerea unuia dintre aceste espressoare, vei putea bucura în fiecare zi de aroma bogată a cafelei tale preferate, fără a fi nevoit să mergi la cafenea.

„De ce ar ar trebui sa cumpar cel mai bun espressor?” este o întrebare pe care o primesc frecvent în e-mailuri. Am ajuns la concluzia că a răspunde individual fiecărei persoane este o sarcină dificilă, așa că am decis să redactez un scurt articol pentru a-ți împărtăși opinia mea cu privire la cel mai bun espressor, având în vedere un anumit interval de preț.

Înainte de a continua, doresc să fac două mențiuni:

 1. Personal, eu prefer espressoarele manuale, iar răspunsul la întrebarea din titlu reflectă pur și simplu punctul meu de vedere, bazat pe experiența personală.
 2. Topul de mai jos conține espressoare care se încadrează într-o anumită gamă de prețuri pe care eu am considerat-o potrivită pentru majoritatea oamenilor. Acesta este mai mult un raport calitate-preț.

Prin urmare, comentariile și recomandările privind espressoarele profesionale sunt corecte, dar nu sunt acoperite în acest articol.

De asemenea, consider că „Cel mai bun espressor” este un termen prea general, deoarece, de exemplu, espressorul meu DeLonghi EC221.B este un aparat excelent, de care sunt foarte mulțumit. Cu toate acestea, într-un top „Cel mai bun espressor”, nu ar avea nicio șansă în fața unui Delonghi ECAM 22.360 Blk, care costă de zece ori mai mult. Prin urmare, voi împărți espressoarele în trei categorii de prețuri:

 Cel mai bun espressor ieftin:

În primul rând, am selectat trei espressoare care costă până în 500 de lei (în momentul redactării articolului) și pe care personal le consider cele mai bune în această categorie de preț. Primul dintre acestea este DeLonghi EC221.B, espressorul pe care l-am achiziționat eu în urmă cu 2 sau 3 ani și de care am fost extrem de mulțumit, astfel încât nu am simțit nevoia de a-l schimba. L-am inclus în această listă și i-am dedicat un review complet pe care vă îndemn să-l citiți dacă îl considerați o opțiune potrivită.

În continuare, veți găsi informații despre fiecare model în parte. Am încercat să evidențiez principalele avantaje, dar mai ales dezavantajele fiecăruia. Deoarece alegerea celui mai bun espressor depinde foarte mult de necesitățile fiecărei persoane în parte, vă invit să analizați punctele forte și punctele slabe ale fiecărui model și să le comparați.

☕ DeLonghi EC221.B este espressorul pe care l-am ales și eu personal. L-am achiziționat cu puțin timp în urmă și am profitat de o ofertă specială. Dacă ar fi să cumpăr un espressor acum, tot DeLonghi EC221.B ar fi alegerea mea, chiar și la prețul actual.

Sunt extrem de încântată de sistemul său de spumare care funcționează excelent, iar aroma cafelei pe care o prepară este deosebită. L-am testat cu diverse tipuri de cafea, începând de la marca obișnuită Jacobs și până la cafea premium care costă 20 de lei pentru 100 de grame. Sigur, nu vă faceți griji, nu-mi permit să cumpăr cafea la 200 de lei per kilogram, am încercat-o doar din curiozitate.

Când am achiziționat DeLonghi EC221.B, prețul era de aproximativ 350 de lei, cu o reducere de la 700 de lei. În prezent, prețul acestuia este de 440 de lei 360 lei. Cu toate acestea, având în vedere că se anunță reduceri semnificative în viitorul apropiat, este posibil să revină la prețul la care l-am achiziționat eu. Puteți verifica prețul actual al DeLonghi EC221.B aici.

Cel mai bun espressor pana in 1000 de lei:

Deși ne aflăm în secțiunea dedicată espressoarelor cu un buget de până în 1000 de lei, nu voi alege direct cele apropiate de 1000 de lei ca preț, ci le voi selecta pe cele care costă maxim 1000 de lei, dar oferă cel mai bun raport calitate/preț.

☕ Krups XP562030 – Krups este o marcă de espressoare care, cel puțin în țara noastră, a devenit cunoscută pentru acele mici „jucării” ieftine și… mai puțin calitative. Cu toate acestea, Krups XP562030 este unul dintre cele mai bune espressoare manuale cu care puteți pregăti cafea, espresso, cappuccino sau caffe Latte.

Krups XP562030 are totul bine pus la punct, de la sistemul de preparare al băuturilor și sistemul de spumare până la sistemul de curățare al espressorului. Pe site-ul Cafe Star, găsiți un review complet al Krups XP562030 și câteva păreri de la clienții care l-au folosit. Dacă doriți mai multe detalii, vă invit să citiți toate recenziile despre Krups XP562030.

Fără îndoială, acest model ar putea fi considerat cel mai bun espressor din această categorie de preț, mai ales dacă sunteți fani Krups. Găsiți review-ul complet aici.

☕ Philips Saeco Poemia HD8325/79 – este a doua opțiune care demonstrează că Philips produce produse de calitate. Cu toate că Philips Saeco Poemia HD8325/79 nu se evidențiază în mod special în ceea ce privește aroma cafelei și prepararea acesteia în comparație cu alte espressoare din aceeași gamă de preț, acest espressor oferă multe funcții utile și are un aspect plăcut. Personal, cred că Philips Saeco Poemia HD8325/79 arată ca o bijuterie în bucătărie.

Prețul Philips Saeco Poemia HD8325/79 este destul de decent. În acest moment, costă 629 de lei, dar se apropie Black Friday și cu siguranță prețul va fi redus, deci dacă vă interesează un Philips Saeco Poemia HD8325/79, pregătiți-vă să profitați de oferte. 😊

Cel mai bun espressor pana in 2000 de lei:

☕ DeLonghi, EC 680 Blk – un alt espressor manual de la DeLonghi, disponibil la un preț excelent, cu un sistem de spumare foarte eficient. Deosebirea majoră față de alte espressoare DeLonghi cu performanțe mai slabe este dimensiunea sa foarte compactă.


DeLonghi, EC 680 Blk are în prezent un preț de 1300 de lei. Așa cum am menționat mai devreme, se apropie o perioadă plină de reduceri, deci este posibil ca și DeLonghi, EC 680 Blk să beneficieze de reduceri. Cu adevărat, acest espressor reprezintă o alegere excelentă în ceea ce privește raportul calitate-preț. Dacă beneficiați și de o reducere de Black Friday, cu atât mai bine.